Tårtbotten:
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 dl havredryck
3 msk kakao
2 dl havredryck
50 gr mjölkfritt margarin
1 banan
Mjölkfritt ströbröd
Fyllning:
Jordgubbssylt
Glasyr:
Glasyr:
50 gr mjölkfritt margarin
2 msk havredryck
2 msk kakao
2 dl florsocker
Blanda alla torra ingredienser. Smält margarinet och tillsätt det, blanda i havredrycken. Mosa bananen och rör ned. Häll smeten i en bröad rund form med avtagbar kant. Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Låt kakan svalna, dela den sedan i två delar. Bred på fyllningen.
Blanda margarin, havredrycken och kakao i en kastrull. Rör om tills margarinet smält. Ta av från värmen och rör ned florsockret. Vispa smeten jämn. Låt svalna något och bre sedan över kakan.
Jag dekorerade Mys tårta med figurer i marsipan. En väldigt enkel och god tårta. Receptet kommer från http://www.allergimat.com/recept.asp?id=856 .
Trevlig Allhelgona :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar