Nu börjar löven falla från lönnarna och det är dax att skörda allt i odlingsbänkarna. Haverroten kan stå kvar till våren om man vill, men jag skördade min nu. Den bör förvaras svalt, +4-6 grader. Jag tänkte prova att koka några i lättsaltat vatten. Då kokar man haverrot i 2 liter vatten med 1/2 tesked salt i ca 2 min, beroende på storlek. Skala haverroten och servera varm med en klick smör.
Haverrot som skall kokas
Även pumpan och majsen plockades bort idag. Majsen skulle behövt mer tid på plantan för att växa till sig, då man skördar den som popcorn majs. Purjon tog jag också upp, även om den klarar en del kyla. Känns skönt att få undan lite ute, när jag äntligen fick en "bra dag" med uthärdlig värk...Nu vankas det kalas igen, då My fyller 5 år lagom till allhelgona. Så nu blir det till att baka spökkakor :) Hittade lite roliga recept som jag återkommer med.
Ha det gött / Fru Torpare
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar