tisdag 12 november 2013

Pepparkaksmusli

I morse vaknade Moltas tidigt och då fick jag för mig att fixa till en pepparkaks musli. Här är receptet:

Pepparkaks musli

  • 6 dl havregryn
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 1 dl solroskärnor
  • 10 pepparkakor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 dl russin
  • 2 msk krossade linfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö i en skål och rör om.
Blanda samman olja och vatten och häll det över grynblandningen.
Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25–30 minuter. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg. När müslin svalnat, blanda i russin och linfrön.
Jag hade inget linfrö hemma, så jag satte till lite torkad aronia, havtorn och gojibär. Hur det smakade? Ja, vi har inte hunnit prova änn. Så det får vi återkomma med :) 
Ha det gött/fru torpare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar